سیاسی

«ابتکار توسعه جهانی»؛ نور امید در جهان آشفته امروز

جامعه اقتصادی ،«ابتکار توسعه جهانی» (GDI) به نور امید و تسریع‌گر همکاری توسعه بین‌المللی در جهانی تبدیل شده که با چالش‌های بی سابقه‌ای طی سال‌های اخیر مواجه شده است.

ابتکار توسعه جهانی سپتامبر ۲۰۲۱ توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در جریان هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد. این ابتکار به این امید پیشنهاد شد که کشورها برای غلبه بر تاثیرات بیماری کووید-۱۹، تسریع اجرای «دستور کار توسعه پایدار ۲۰۳۰» و ساخت یک جامعه جهانی توسعه با سرنوشت مشترک با هم همکاری کنند.

چین از تمام کشورها خواسته تلاش‌های خود در امر توسعه را افزایش دهند و همکاری در زمینه کاهش فقر، امنیت غذایی، پاسخ به کووید-۱۹ و واکسن‌ها، تامین بودجه توسعه، تغیییرات آب و هوایی، توسعه سبز، صنعتی سازی، اقتصاد دیجیتال و ارتباطات را به پیش ببرند.

آقای شی در ژوئن ۲۰۲۲ در رویدادی مجازی میزبان «گفتگوی سطح بالا درباره توسعه جهانی» بود و اعلام کرد چین منابع بیشتری برای همکاری توسعه جهانی اختصاص خواهد داد.

تلاش‌های چین شامل ارتقاء «صندوق کمک همکاری جنوب-جنوب» به یک «صندوق همکاری جنوب-جنوب و توسعه جهانی»، افزودن یک میلیارد دلار به این صندوق علاوه بر سه میلیارد دلاری که پیش از این تعهد داده بود و افزایش بودجه‌اش در «صندوق توسعه و صلح سازمان ملل» خواهد بود.

نشست گفتگوی سطح بالا درباره توسعه جهانی ۳۲ دستاورد داشت که برخی از آنها عبارتند از ایجاد «ابتکار بهبود سواد و مهارت‌های دیجیتال»، ارتقاء ارتباطات میان نهادهای گمرکی و دیگر طرف‌های زنجیره تامین و تعمیق همکاری تحقیق و توسعه در خصوص واکسن‌ها به منظور بهبود خودکفایی واکسن در کشورهای در حال توسعه است.

بر اساس «گزارش پیشرفت ابتکار توسعه جهانی» که روز سه شنبه از سوی «مرکز آگاهی بین‌المللی در خصوص توسعه» منتشر شد، ابتکار توسعه جهانی از حمایت گسترده جامعه بین‌المللی برخوردار شده به گونه‌ای که جهان را برای تمرکز مجدد بر موضوعات توسعه و تعهد مجدد بر دستور کار ۲۰۳۰ ترغیب کرده است.

بر اساس این گزارش، دو صندوق فوق الذکر به پلتفرم‌های مالی بزرگی تبدیل شده‌اند که چین از طریق آنها می‌تواند از همکاری در چهارچوب ابتکار توسعه جهانی حمایت کند.

گزارش مذکور تاکید می‌کند نیمی از آن ۳۲ دستاورد تکمیل شده یا به صورت زودهنگام به ثمر نشسته است.

طبق این گزارش چین در عین حال که از برنامه‌های کمک غذایی و احیای پساپاندمی در کشورهای در حال توسعه حمایت می‌کند، ارتقاء ظرفیت کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را نیز در اولویت قرار داده است.

برای مثال، «مرکز همکاری تغییرات اقلیمیِ چین-کشورهای اقیانوس آرام» در آوریل ۲۰۲۲ راه اندازی شد. چین همچنین در حال همکاری با سازمان‌های بین‌المللی مرتبط و دیگر کشورهای در حال توسعه در آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین برای مبارزه با بیایان‌زایی است.

لینک کوتاه : https://eghtesadejameh.ir/gHpuO

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا