اجتماعیشهری، جامعه

امکان تکمیل خطوط ۶ و۷ تا پایان سال ۱۴۰۱ وجود دارد

اقتصاد جامعه؛شبکه خطوط مترو تهران که با ۷ خط در حال سرویس دهی به شهروندان پایتخت است ،‌ برای تکمیل به ۳۵ هزار میلیارد تومان پول نیاز دارد؛ به عبارت دیگر برای رسیدن به سقف ۱۷۵ ایستگاه و بهره برداری از ۲۹۸ کیلومتر مسیر خطوط راه آهن ریلی زیرزمینی،‌ باید برنامه ای جدی در زمینه تأمین به موقع منابع مالی داشت.
به گزارش اقتصاد جامعه و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه (مترو) علی امام مدیرعامل شرکت با اعلام این مطلب گفت: در حال حاضر قطارهای مترو با تردد در ۲۴۵ کیلومتر مسیر خطوط احداث شده شبکه مترو پایتخت و نیز مسافرگیری در ۱۳۹ ایستگاه،‌ مشغول خدمت‌رسانی به شهروندان هستند. تکمیل شبکه موجود مشتمل برخطوط یک تا هفت، نیازمند افتتاح ۳۶ ایستگاه دیگر است تا طول مسیر بهره برداری از تونل های ساخته شده به ۲۹۸ کیلومتر برسد. علاوه بر این، مبحث مهم احداث و تکمیل پایانه ها و پارکینگ های مترو، ساخت پست های برق باقی مانده و نیز تکمیل نواقص برخی ایستگاه های در حال بهره برداری را پیش رو داریم که لازمه تحقق تمام آنچه گفته شد ، تأمین مبلغی در حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است. اما بدون در نظرگرفتن فرآیند ساخت پایانه و پارکینگ های مورد نیاز خطوط و همچنین پست های برق، اگر بتوان امسال و سال آینده بین ۱۲ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه به شبکه متروی تهران تزریق کرد، امکان تکمیل ۳۶ ایستگاه به لحاظ عملیات ساختمانی و نصب تجهیزات لازم برای بهره برداری اولیه آنها تا پایان سال ۱۴۰۱ وجود خواهد داشت.
امام در ادامه افزود : البته در کنار توسعه سخت افزاری ساختار شبکه مترو تهران ، باید حدود ۱۵۰۰ واگن نیز به ناوگان حمل ونقل ریلی پایتخت افزوده شود تا بتوان سرفاصله حرکتی قطارها در تمام خطوط موجود را به ۲ دقیقه رساند‌؛ این امر نیز نیازمند ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه است که تأمین آن حسب ضوابط و قوانین، عمدتا باید توسط دولت محترم صورت پذیرد.
مدیر عامل شرکت متروی تهران در پایان گفت: به منظور تکمیل خطوط هفتگانه موجود ، یک فرآیند منظم و مطمئن برای تأمین منابع مالی مورد نیاز لازم است که درصورت تحقق این امر، می توان تا پایان سال ۱۴۰۱شاهد بهره برداری از تمام ایستگاههای باقی مانده خطوط ۶ و ۷ بود و البته به موازات این دورنمای کوتاه مدت، حتماً‌ باید نگاه بلند مدت به اهداف توسعه ای طرح جامع حمل و نقل ریلی پایتخت داشت و تأمین ناوگان حمل و نقلی را نیز مؤکداً مدنظر قرار داد.

 

لینک کوتاه : https://eghtesadejameh.ir/vasTP

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا