اقتصادیراه و کشاورزیشهری، جامعهفناوری اطلاعات

نفوذ اینترنت نسل ۵ در حمل‌ونقل هوشمند

اقتصاد جامعه؛ ۵G با خود ظرفیت بالای دسترسی به اینترنت، ارتقای ارتباطات موبایل پهن باند، قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع را به همراه دارد. یک فناوری کاربردی که مورد توجه همه کشورها قرار گرفته است. ۵G فناوری تحول‌آفرینی است که به توسعه دسترسی کاربران به اینترنت و فراهم کردن بستر ایجاد و رشد کسب‌وکارها می‌انجامد. استفاده از این فناوری نوین در حمل‌ونقل هوشمند موضوع یک تفاهم‌نامه همکاری ۴ جانبه شده است. ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ایرانسل و سازمان منطقه آزاد کیش درصدد برآمده اند تا با همکاری و هم‌افزایی توانمندی‌های خود به تحقق استفاده از زیرساخت‌های ۵G در حمل‌ونقل هوشمند کمک کنند که البته این طرح در ابتدا به صوت پایلوت اجرایی می‌شود.

به گزارش اقتصاد جامعه؛ این فناوری مهم می‌تواند منشا تغییرات اساسی در حمل‌ونقل هم باشد. به همین دلیل یک همکاری مشترک ۴ جانبه شکل گرفته است تا استفاده از این فناوری را شتاب دهد. اینترنت نسل پنجم نسل جدیدتر و ارتقاء یافته اینترنت در جهان است. این فناوری نه تنها انسان ها را به یکدیگر متصل می کند، بلکه ماشین ها و اشیاء را نیز به یکدیگر متصل کرده و آنها را کنترل می کند.

منوچهر منطقی، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می گوید؛ باید تلاش کنیم فناوری خودروهای متصل را در کشور بسط دهیم. البته تلاش‌ها گویای این است که بهمن‌ماه سال جاری خودروی متصل در کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته منطقی، باید از برج فناوری کیش برای توسعه فناوری‌های حمل‌ونقل پیشرفته استفاده کنیم. فضایی خوب و گسترده که شرایط خوبی برای توسعه فعالیت‌های فناورانه دارد. شرکت‌ها می‌توانند در این برج مستقر شوند و از امکانات آن بهره ببرند. منطقه آزاد کیش برای اجرای طرح استفاده از زیر ساخت‌های ۵G  در حمل‌ و نقل هوشمند اعلام آمادگی کرده است. با توجه به نیازهای این منطقه باید تلاش کنیم خدمات مختلفی را به آنها ارائه کنیم.

بنابراین گزارش؛ شهاب خدامرادی مسوول گروه حمل‌ونقل هوشمند ستاد توسعه‌ فناوری‌های فضایی و حمل ونقل پیشرفته معتقد است؛ ستاد در تلاش است تا هم‌افزایی فعالیت‌های هوشمندسازی را محقق کند. همچنین ارائه خدمات پیشرفته و فناوری‌های نوین مرتبط با حوزه حمل‌ونقل را در بخش‌های مختلف پیگیری می‌کنیم. حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی، دریایی، هوایی و یکپارچه‌سازی آن‌ها به کمک فناوری‌های فضایی و هوشمندسازی در تعامل با دستگاه‌های اجرایی ذیربط با این حوزه در سطح کشور از جمله اولویت‌های ستاد است. قرار بر این است که این کار توسط شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود و ستاد تنها بستر این فعالیت‌ها را ایجاد کند.

لینک کوتاه : https://eghtesadejameh.ir/Q1EcH

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا