اجتماعیشهری، جامعه

مسئله کار کودک ارتباط مستقیم با فقر در خانواده دارد

اقتصاد جامعه؛ همایش روز جهانی مقابله با کار کودک با محوریت پدیده زباله‌گردی و راهکارهای کاهش آن، مهارت‌آموزی و توانمندسازی کودکان کار و نقش رسانه و هنر در ترویج حقوق کودک برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد جامعه ، همایش روز جهانی مقابله با کار کودک در تالار ایوان شمس برگزار شد.
این همایش با محوریت پدیده زباله‌گردی و راهکارهای کاهش آن، مهارت‌آموزی و توانمندسازی کودکان کار و نقش رسانه و هنر در ترویج حقوق کودک ، روز یکشنبه مورخ ۲ تیرماه سال جاری برپا شد.
همایش روز جهانی مقابله با کار کودک با حضور‍ پیروز حناچی شهردار تهران، محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، سید نجم الدین محمدی مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، احمد میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت کار، رفاه و‌تعاون و دیگر مدیران و معاونین شهری برگزار شد.
پیروز حناچی شهردار تهران در سمینار مقابله با کار کودک، با اشاره به اینکه در ایران بر اساس داده‌های مرکز آمار وزارت کار از ۹ میلیون کودک ۴۹۹ هزار نفر فعال در حوزه کار هستند، گفت : مسئله کار کودک ارتباط مستقیم با فقر در خانواده دارد. البته تعداد بالایی از کودکان کار در کشور تابعیت ایرانی ندارند.
شهردار تهران با تاکید به اینکه کار کودکان محصول شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده‌ها است و به شکل تحلیلی کودکان به این سمت سوق می‌یابند افزود: آمار کودکان کار در کلانشهرها بیشتر از سایر شهرها است که البته یکی از علت‌های آن جمعیت بالای این شهرهاست.
وی تصریح کرد: شرایط اقتصادی حاد، چرخه فعالیت کودکان کار را سریع‌تر به گردش درمی‌آورد و اینکه خانواده‌ها از سطح متوسط به زیر خط فقر روند یک عامل افزاینده در این زمینه به شمار می‌رود.
حناچی از سازمان‌های مردم نهاد به عنوان یک ابزار قوی در حوزه کودکان کار یاد کرد و گفت: ما تلاش می‌کنیم از طریق تسهیل‌گری به ایفای وظایف اجتماعی خود بپردازیم.
محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران به واسطه حساسیتی که نسبت به کار کودکان و کارهای خطرآفرین برای آنها داشته اشت به مقوله کار کودک توجه کرده و به موفقیت‌هایی دست یافته است که تثبیت این موفقیت‌ها و تبدیل شدن آن به رویه‌های غیر قابل تمرد نیازمند ایجاد حساسیت درون سازمان شهرداری و در سطح اجتماعی است.
وی با اشاره به لزوم ایجاد انضباط اجتماعی در کلان شهر تهران افزود : طراحی و پیاده‌سازی سیاستی اجتماعی است که طی سلسله رفتار به هم پیوسته‎ای ابتدا از وقوع چنین گروهی در میان کودکان جلوگیری به عمل آورده، شیوه مناسب رفتار با گروه‌های مبتلا را در پیش گرفته و مجموعه اقدامات حمایتی از فرد و خانواده وی را در دستور کار قرار داده و از طریق مناسب‌سازی و اصلاح الگوهای تکرار شونده محیطی از بازگشت و شکل گیری مجدد این افراد به عرصه کار پیشگیری کند.
جوادی یگانه عنوان کرد: سیاست درستی که در دهه‌های اخیر در سطح جهانی در پیش گرفته شده است و توانسته کاهش کار کودکان را در پی داشته باشد سیاست ممنوعیت کار کودکان در بخش‌هایی است که برای سلامت، امنیت یا رشد اخلاقی‌شان خطر‌آفرین است. این سیاست توانسته کار کودکان را در کشورهایی از نظر سطح توسعه وضعیت خوبی ندارند تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

سیدنجم‌الدین محمدی مدیر عامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران با ابراز تأسف از اینکه آمار مشخصی از کودکان کار وجود ندارد، گفت: برخی از آن‌ها در تمام هفته مشغول به کار هستند و برخی دیگر هم تنها چند روز در هفته کار می‌کنند و این مانع از دستیابی به آمار دقیق در این حوزه می‌شود.
محمدی با بیان اینکه برای رسیدن به آمار دقیق باید محدوده سنی کودکان کار را هم لحاظ کنیم، گفت: در حال حاضر به درستی نمی‌توان دریافت که کودکان در چه سنی مشغول به کار هستند و سرشماری دقیقی هم در این حوزه وجود ندارد، اما در مراکز حمایتی ۳ هزار کودک کار وجود دارد که به آن‌ها ارائه خدمات می‌شود.

در ادامه ی این همایش پنل تخصصی مهارت آموزی و توانمندسازی کودکان کار با حضور حبیب‌الله مسعودی فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، احمدرضا پرنده مدیرکل آسیب‌های اجتماعی وزارت کار، رفاه و‌ تعاون اجتماعی، موسوی چلک رئیس انجمن مددکاری ایران، رضا عبدلی مدیرعامل سازمان پسماند، رحیمی مدیرعامل جمعیت مردمی دانشجویی امام علی(ع)، یزدانی مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودک و مهدی محمودی مدیرکل دفتر اتباع و مهاجران کشور برگزار شد.

همچنین در پایان پنل تخصصی نقش رسانه و هنر در ترویج حقوق کودک نیز با حضور طیبه سیاوشی نماینده‌ی مجلس شورای اسلامی شهر تهران، خانم قاسم‌زاده رئیس هیئت مدیره شبکه یاری کودکان، دکتر کاووس نگینی و دکتر مجید صفاری نیا برپا شد.

لینک کوتاه : https://eghtesadejameh.ir/p0LM5

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا