استارتاپاقتصادیفناوری اطلاعات

تلاش استارتاپی در نوار غزه

اقتضاد حامعه، بر خلاف تصور بسیاری از افراد که نوار غزه را تنها با مسائلی مانند جنگ و تحریم می‌شناسند، شواهد موجود حاکی از رونق نسبی فعالیت‌های نوآورانه و استارتاپی در این منطقه است، نام نوار غزه برای بسیاری از افراد یادآور مسائلی مانند جنگ، تحریم و تنش‌های سیاسی است. با این حال، وجود چنین چالش‌هایی به معنای حذف کامل فعالیت‌های نوآورانه و استارتاپی در این منطقه نیست. در همین رابطه مرکز رشد GSG به عنوان تنها مرکز رشد فعال در نوار غزه، نقشی کلیدی در شکل‌گیری و رشد شرکت‌های استارتاپی در این منطقه داشته است.

به گزارش اقتصاد جامعه؛ بسیاری از افراد این باریکه را تنها با مسائلی مانند جنگ و تحریم  می‌شناسند و بر خلاف تصور این دسته افراد شواهد موجود حاکی از رونق نسبی فعالیت‌های نوآورانه و استارتاپی در این منطقه است. در همین رابطه، تاسیس مرکز رشد GSG در سال ۲۰۱۱، نقشی کلیدی در شکل‌گیری و رشد شرکت‌های استارتاپی در نوار غزه داشته است.

بر پایه این گزارش؛ مرکز GSG در سال ۲۰۱۱ و با هدف تسهیل فرایند تاسیس و رشد شرکت‌های استارتاپی و همچنین ارتقاء سطح مهارت شهروندان در غزه پایه‌گذاری شد. در حال حاضر، محورهای اصلی فعالیت این مرکز عبارتند از: آموزش و تربیت فریلنسرهای آنلاین، آموزش کدنویسی و کمک به استارتاپ‌های تازه تاسیس از طریق برنامه شتاب‌دهنده Geexelerator .

 

بنابراین گزارش؛ به طور کلی، مدت زمان این برنامه، شانزده هفته و شامل انواع حمایت‌های مالی و مشاوره‌ای است. ارزیابی ایده و طراحی استراتژی‌های بازاریابی از جمله خدمات مشاوره‌ای ارائه شده در برنامه Geexelerator است. در همین رابطه، علاوه بر اعطای تسهیلات هزار دلاری به هر یک از استارتاپ‌های حاضر در دوره، دو شرکت برتر نیز از کمک ۱۰ هزار دلاری بهره‌مند می‌شوند. به طور کلی، برخی از مهمترین مزایای شرکت در این شتاب‌دهنده عبارتند از:

دسترسی به درگاه‌ پرداخت‌ بین‌المللی: با توجه به دشواری دسترسی به درگاه‌های پرداخت‌ بین‌المللی مانند PayPal و Gpay، مسئولان برگزار کننده Geexelerator از طریق همکاری با پلتفرم Stripe گام موثری در تسهیل تبادلات مالی بین‌المللی استارتاپ‌های حاضر در این برنامه برداشته‌اند.

ارتباط با مشاوران بین‌المللی: با توجه به محدودیت‌های وضع شده برای خروج از نوار غزه، امکان بهره‌مندی از مشاوره‌های آنلاین کارشناسان شرکت‌هایی مانند گوگل، اپل و فیسبوک برای شرکت‌کنندگان در این شتاب‌دهنده فراهم شده است.

تسهیل فرایند ثبت شرکت: مسئولان مرکز GSG به واسطه ارتباطات گسترده با دولت مستقر در نوار غزه، نقش بسیار موثری در حذف برخی از تشریفات زائد اداری و تسهیل روند ثبت شرکت‌های حاضر در برنامه شتاب‌دهنده این مرکز داشته‌اند.

گفتنی است؛ به گفته دبیر اجرایی ششمین جشنواره نوآوری و استارتاپی که هم‌زمان با ششمین نمایشگاه تراکنش ایران برگزارمی‌شود؛ ۳۰ استارتاپ برتر مرحله اول می‌توانند با حمایت مالی ۷۰ درصدی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و همچنین ۶ استارتاپ برتر در اختتامیه این دوره می توانند از حمایت اسپانسری برای شرکت در نمایشگاه بین‌المللی تراکنش استانبول که در خردادماه ۱۴۰۰ در ترکیه برگزار می‌شود، بی گمان می تواند محل بسیار مناسبی برای برخورد و آشنایی استارتاپ های ایرانی و دیگر کشورهای منطقه خصوصا جوانان فناور نوار غزه و معرف توانایی های ایرانیان در حوزه های مختلف  و مراکز رشد کشور باشد.

لینک کوتاه : https://eghtesadejameh.ir/ij4P1

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا